Tagtik

Club Brugge pakt 4/6 in Champions League: 'Heel België mag trots zijn'

Landskampioen Club Brugge blijft Europees verbazen. Na het 1-1 gelijkspel op eigen veld tegen de sterren van PSG, gingen de jongens van coach Philippe Clement er dinsdagavond met de drie punten vandoor in Leipzig.

Na een vroege achterstand, een doelpunt van Christopher Nkunku al in minuut 5, maakten Hans Vanaken en Mats Rits er nog voor de rust opnieuw een Blauwzwart feestje van. Red Bull Leipzig bleef verdwaasd achter tijdens de rust. Club verdedigde haar voorsprong in de tweede helft en zag de 1-2 zege dan ook op het scorebord vereeuwigd worden. Na twee wedstrijden staat Blauwzwart zowaar aan de leiding in de groep des doods.

"We pakken nu 4 op 6 tegen 2 ongelofelijke tegenstanders. Daar mogen we heel trots op zijn. Daar mag heel België trots op zijn", reageert doelman Simon Mignolet opgetogen na het laatste fluitsignaal.

In wedstrijden drie en vier staat Club Brugge een dubbele confrontatie met Manchester City op het programma. Blijven de Bruggelingen verbazen in de Champions League?

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)