Tagtik

Weldra een 'halalstrand' in Den Haag?

Een islamitisch raadslid ijvert in de Nederlandse stad Den Haag voor een zogenaamd 'halalstrand'. Daar zouden moslims volgens politicus Arnoud van Doorn geen last hebben van 'schaars geklede, lelijke' mensen.

De omstreden Nederlandse politicus Arnoud van Doorn van Partij van de Eenheid vindt dat er behoefte is aan een 'halalstrand'. Hij zegt immers dat moslims zich op de meeste stranden immers niet op hun gemak voelen. "Een naaktstrand? Dan ook een ‘halalstrand’", oordeelt van Doorn.

De Nederlandse politicus verklaart zijn idee: "Niet alleen moslims, maar ook vele andere inwoners voelen zich onprettig bij het aanzien van zeer schaars geklede en niet zelden onesthetisch vormgegeven strandgangers", schrijft hij aan het stadsbestuur van Den Haag. "Daarnaast geven met name vrouwen aan dat zij in toenemende mate tijdens strandbezoek te maken krijgen met ongewenste toespelingen en toenaderingen van personen van het andere geslacht."

Van Doorn wil daarom dat Den Haag een deel van het strand vrijmaakt exclusief voor moslims. In badplaatsen in onder andere Turkije en Indonesië bestaan er al zogenaamde halal-strandresorts. Daar genieten moslims volgens hun religieuze voorschriften van de zon, de zee en het strand.

Arnoud van Doorn is een fel besproken figuur in Nederland. Zo kwam hij in 2010 voor de PVV (de anti-islampartij van Geert Wilders) in de Haagse gemeenteraad en stapte in 2013 - na zijn bekering - over naar de islamitische Partij voor de Eenheid. Ook kreeg hij drie jaar geleden een werkstraf voor de verkoop van drugs aan minderjarigen en het bezit van een alarmpistool.

(Skwadra by Tagtik/Source: Algemeen Dagblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren