Tagtik

"Wat we nooit meer zullen doen, is ziek gaan werken"

Deze wereldwijde pandemie heeft een grote invloed op elk van ons. Gisteren, nu, en ook in de toekomst zal die gebeurtenis een invloed uitoefenen op onze maatschappij. Ook in de geschiedenis zal de verspreiding van het nieuwe coronavirus een diepe stempel nalaten. De maatschappij zal nooit meer volledig hetzelfde zijn door de zware impact van covid-19. Ook viroloog Marc Van Ranst denkt na over de periode wanneer het openbare leven hervat zal mogen worden.

"Dit coronavirus zal blijvende gevolgen hebben op hoe we met elkaar omgaan. In delen van Azië zie je bijvoorbeeld dat het dragen van mondmaskers het nieuwe normaal is", stelt Van Ranst bij Radio 2. "Afwachten of dat hier ook zo wordt, maar in sommige landen is dit echt ingeburgerd. Het kan op termijn, als de maatregelen afgezwakt worden, een goed idee zijn. Momenteel heeft het op het openbaar vervoer geen nut, omdat je er omzeggens alleen op zit. Maar als er straks weer meer mensen op straat zijn, kan het een ander verhaal worden."

Daarnaast verwacht Van Ranst op verschillende vlakken een grondige mentaliteitswijziging. "Wat we nooit meer zullen doen: ziek gaan werken. We weten nu dat we kunnen thuiswerken, en dat je een dagje moet thuisblijven als je verkouden bent."

(Skwadra by Tagtik/Source: Radio 2/Picture : Andrew Neel viaUnsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren