Tagtik

Walen houden meer van mondmasker dan Vlamingen

Uit een enquête van Test-Aankoop blijkt dat het gebruik van mondmaskers in het zuiden van België meer bijval kent dan in het noorden.

Bij een rondvraag eind mei bij 1000 Belgen blijkt 81% van de Walen een mondmasker op te zetten om naar de supermarkt te gaan. Bij de Vlamingen ligt dat percentage maar op 38%. Op andere plekken dragen 53% van de Walen een masker en slechts 14% van de Vlamingen, zo staat bij Het Laatste Nieuws te lezen.

Viroloog Emmanuel André, de Waalse 'Steven Van Gucht' die interfederaal woordvoerder was, heeft een mogelijke verklaring: "Misschien is het debat over de mondmaskers in Wallonië minder warrig gevoerd? In Wallonië ben ik altijd zeer helder geweest: 'Mondmaskers zijn belangrijk, maar pas in een latere fase, want er heerst voorlopig een tekort.'"

André zag in de Vlaamse media ook meer experten aan het woord komen die 'bekende Vlamingen' werden: "In Wallonië hebben we dat concept van 'Bekende Walen' niet, dus bleef het debat beperkt tot de officiële overheidscommunicatie enerzijds en academische standpunten anderzijds. Ik denk dat er daardoor minder ruis zat op de boodschap."

(Fausto by Tagtik/Source: HLN/Picture: Pixabay)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren