Tagtik

Voetbalwedstrijd oorzaak massale coronabesmetting Bergamo?

Op 19 februari speelde Atalanta Bergamo in het San Sirostadion van Milaan de heenwedstrijd van zijn 1/8e finale in de Champions League. Een hoogtepunt voor de club uit Bergamo, tevens de club van Rode Duivel Timothy Castagne, die dit seizoen voor het eerst aan het kampioenenbal mocht deelnemen.

Zo'n 40.000 supporters van Bergamo maakten de verplaatsing naar Milaan. Volgens Fabiano Di Marco, hoofd van de dienst longziekten in het ziekenhuis Papa Giovanni XXIII in Bergamo, is die wedstrijd een mogelijke oorzaak van de massale uitbraak van het coronavirus in de streek rond Bergamo.

"Ik hoorde al veel theorieën, maar hier is de mijne: 40.000 Bergamo-inwoners in San Siro voor Atalanta-Valencia. Met de bus, de auto en de trein. Dat was een biologische bom, helaas", zo meldt de arts bij de Italiaanse krant Corriere della Sera.

De terugwedstrijd in Valencia werd achter gesloten deuren gespeeld. Bij de Spaanse voetbalclub werd echter bij tal van spelers en leden van de staf een besmetting met het coronavirus vastgesteld.

(Fausto by Tagtik/Source: Corriere della Sera via Het Nieuwsblad/Picture:  Pixabay)

Fausto

Fausto

Ook dit kan u interesseren