Tagtik

Vlamingen spotten massaal wolven dit weekend

De jaarovergang en het eerste weekend van 2022 waren meteen bijzonder druk voor Wolvenmeldpunt. Er kwamen zelfs zoveel meldingen van waarnemingen binnen dat het het drukste weekend ooit was in de gesschiedenis. Zo werd havenwolf 'Asterix' meerdere keren gespot in Vlaanderen, maar ook 'Klaas' liet zich bij de overgang van 2021 op 2022 verschillende keren zien. Dat bericht Welkom Wolf.

“Terwijl wolf Klaas zich lijkt te settelen in het Belgisch-Nederlandse grensgebied rondom Kalmthout en Essen, besloot de zwervende ‘havenwolf’ Asterix op de laatste dag van 2021 dat het nooit wat zal worden tussen die twee”, klinkt het bij Welkom Wolf. De twee wolven vertoefden dagenlang in elkaars gezelschap vlakbij elkaar, maar een paar werden ze niet. “Mogelijk zijn ze van hetzelfde geslacht of was er simpelweg geen match.”

Asterix werd gefilmd in Rijkevorsel op 31 december in de ochtend, en werd daar ’s avonds ook gespot door meerdere waarnemers. De ‘havenwolf’ zou onder meer even voor een MUG-voertuig hebben gelopen tijdens een interventie. Rond 9.20 uur ’s ochtends op 1 januari kwamen dan weer foto’s en video’s binnen van een wolf in Kasterlee. “Het lijkt aannemelijk dat het in Kasterlee om de wolf van Rijkevorsel gaat die in die korte tijd meer dan 20 kilometer heeft afgelegd”, aldus Welkom Wolf. Er werden ook waarnemingen gedaan in Sint-Truiden, Nieuwerkerken en Stevoort en Kuringen in Hasselt van een zwervende wolf, die onder meer de E313 gekruist heeft. “Het is voorlopig onduidelijk met welke vorige waarnemingen de Limburgse zwerver kan gematcht worden. Door het opmeten van pootafdrukken op akkers zouden we een eerste indicatie kunnen krijgen, maar alleen DNA op prooien - ree in dit geval - kan echt uitsluitsel brengen. Daarop is het nog enkele weken wachten.”

De Vlaming blijkt dus bijzonder opmerkzaam te zijn geweest tijdens de eindejaarsfeesten.

(Skwadra by Tagtik/Source: Welkom Wolf/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren