Tagtik

Vlaams Belang betoogt tegen nieuwe 'megamoskee' in Kortrijk

Het stadsbestuur van Kortrijk heeft een omgevingsvergunning goedgekeurd voor de bouw van een moskee. De megamoskee zal een oppervlakte hebben van maar liefst 5.000 vierkante meter. Ongezien vinden enkele omwonenden en het Vlaams Belang. Zij gaan dan ook in beroep tegen de vergunning. Gisteren kwamen maar liefst 250 mensen op straat tegen de komst van de moskee.

De Islamitische en Culturele Vereniging Atakwa (ICVK) heeft een voormalig gebouw van Bio-Planet aangekocht voor een bedrag van 5 miljoen euro. In maart 2021 diende de Kortrijkse moslimgemeenschap een aanvraag in voor een omgevingsvergunning om het pand om te bouwen tot een moskee. Hoewel het openbaar onderzoek naar die vergunning ruim 825 bezwaren opleverde, kreeg het ICVK vreemd genoeg toch groen licht van de stad Kortrijk. Daarop gingen het Vlaams Belang en het buurtcomité in beroep bij de provincie West-Vlaanderen.

Kamerlid en fractieleider in de Kortrijkse gemeenteraad Wouter Vermeersch (Vlaams Belang) hoopt met deze betoging een duidelijk signaal te geven aan de politieke elite. "De grootste moskee mét Koranschool van Vlaanderen mag er niet komen. Want dat wordt het; met een oppervlakte van meer dan 5.000 vierkante meter, in twee verdiepingen dan nog, en een beoogd budget van meer dan vijf miljoen euro.", aldus Vermeersch. (Skwadra by Tagtik/Source: PAL NWS)

Ook dit kan u interesseren