Tagtik

Virologen: "Risico is niet verdwenen"

Bij de presentatie van de nieuwe coronacijfers heeft viroloog Steven Van Gucht benadrukt dat de trends in positieve zin evolueren, maar dat het risico op besmetting daarom nog niet is geweken.

"We hebben namelijk veel meer contact met elkaar, we verplaatsen ons veel vaker en het virus circuleert nog steeds. De kans op besmetting is dus nog altijd reëel", aldus de viroloog.

Hij herinnerde aan de vijf basisprincipes die nog altijd moeten worden gevolgd: "1. Blijf thuis als u ziek bent en bel onmiddellijk uw huisarts, 2. Was regelmatig uw handen met handen en zeep, 3. Draag een mondmasker, zeker als u het openbaar vervoer gebruikt of op een drukke plaats bent, 4. Vermijd contact met anderen, hou u aan uw bubbel en spreek zoveel mogelijk af buiten, 5. Respecteer de afstand van 1,5 meter en zorg voor een goede verluchting van ruimtes."

Van Gucht onderstreepte dat de vijf principes allemaal moeten worden nageleefd: "Deze principes zijn geen menukaart waaruit u kan kiezen. We moeten ze alle 5 consequent toepassen."

(Fausto by Tagtik/Source: info-coronavirus.be, De Morgen/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren