Tagtik

Virologe: "Corona is maar topje van ijsberg"

Shi Zhengli, een Chinese virologe die al jaren coronavirussen bij vleermuizen bestudeert, komt in een interview met de Chinese staatsomroep CGTN met een ernstige waarschuwing voor de mensheid: we moeten onbekende virussen bestuderen om een nieuwe uitbraak te vermijden.

Shi Zhengli, die een belangrijke functie heeft in het Instituut voor Virologie in Wuhan, identificeerde het coronavirus, maar wijst erop dat er nog veel meer onbekende virussen zijn.

"Er zijn veel soorten vleermuizen en wilde dieren. De onbekende virussen die we al ontdekt hebben bij hen, zijn nog maar het topje van de ijsberg", zo vertelt de virologe. "Als we de mensheid willen beschermen en een volgende uitbraak van een besmettelijk virus willen vermijden, moeten we deze virussen op voorhand leren kennen, zodat we indien nodig alarm kunnen slaan. Deze virussen komen voor in de natuur, of we dat nu willen of niet. Als we ze niet bestuderen, kan er opnieuw een uitbraak plaatsvinden."

De virologe kwam ook in opspraak. Onder meer Amerikaans president Donald Trump verwees naar het instituut als de plek waar het virus zou zijn ontsnapt, maar harde bewijzen zijn daar niet voor gevonden.

(Fausto by Tagtik/Source: HLN/Picture: Pixabay)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren