Tagtik

Tommelein boos over te volle treinen: "Ik preek in de woestijn"

Burgemeester van Oostende Bart Tommelein (Open VLD) is niet te spreken over de overvolle treinen richting Kust op dinsdag.

Dagtoeristen zijn dinsdag massaal naar de Kust getrokken. Het mooie weer en de vervroegde paasvakantie overtuigden heel wat Belgen om een trip te maken. Dat zorgde er echter voor dat de NMBS het noodplan wegens drukte naar de kust opnieuw heeft moeten activeren. In grote stations stonden er lange rijen wachtenden onderaan de perrons voor treinen naar de kust.

"Gisteravond heb ik de NMBS nog gewaarschuwd: de treinen zullen bomvol zitten. Maar ik preek blijkbaar in de woestijn. Voor de zoveelste keer", zegt Oostendse burgemeester Bart Tommelein (Open VLD) gefrustreerd, nu de NMBS het noodplan heeft moeten afkondigen door de grote drukte richting kust. "Tien maanden geleden zaten de treinen al te vol en vandaag is er nog steeds geen oplossing."

De NMBS heeft dinsdagochtend zijn noodplan in werking gesteld: door het mooie lenteweer en de paaspauze was het te druk op de treinen richting kust. "De NMBS raadt reizigers dinsdag én woensdag ten stelligste af om met de trein naar zee te reizen", zo meldt Hajo Beeckman van de VRT-verkeersredactie. Dinsdagavond werden er alvast extra treinen ingezet om iedereen weer vlot thuis te krijgen.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren