Tagtik

Toch nog woonbonus door immense overuren

In oktober kondigde de Vlaamse regering de afschaffing aan van de woonbonus. Er werd potentiële kopers geadviseerd om niet meer op de woonbonus te rekenen. Maar wat blijkt nu, wie in oktober of november nog gauw een compromis tekende, krijgt die woonbonus in de meeste gevallen alsnog.

Dat hebben de kopers te danken aan de notarissen, bankiers en ambtenaren die overuren kloppen en in sneltempo de dossiers afwerken. In oktober en november werden uiteindelijk 53.668 koopovereen­komsten getekend, 34 procent meer dan de 39.963 het jaar voordien. "We proreren alle mensen verder te helpen die op de valreep beslist hebben om een huis te kopen", zegt Bart Van Opstal van de notaris­federatie Fednot in Het Nieuwsblad. "Voor wie in oktober of november kocht, krijgen we het meestal nog rond."

Bij de FOD Financiën, die hypothecaire getuigschriften moet afleveren die bewijzen dat op een woning geen andere hypotheek meer rust, werken de ambtenaren zelfs door tussen Kerstmis en Nieuwjaar om alle dossiers te kunnen verwerken. Er liggen vanuit Vlaanderen op dit moment 4.500 dringende dossiers op de stapel.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren