Tagtik

Toch geen plekje reserveren op strand Oostende deze zomer

Burgemeester van Oostende Bart Tommelein (Open VLD) komt terug op zijn plan om badgasten komende zomer vooraf een plekje te laten reserveren op het strand.

Omdat de coronamaatregelen deels zijn versoepeld, stapt de badstad af van het reservatiesysteem. Het is wel de bedoeling dat er voor de echte piekdagen nog een aanmeldingssysteem wordt gebruikt om de drukte te beperken. Dat zal enkel gelden voor de drukste stukken strand: het Klein Strand, het Groeistrand en het Groot Strand. Vermoedelijk zullen er komende zomer slechts een tiental piekdagen zijn. De stad Oostende zal ten laatste drie dagen op voorhand de drukke dagen aankondigen op basis van de weersomstandigheden en de bezoekersaantallen van vorige jaren.

Aanmelden voor de stranden op topdagen is volledig gratis en kan online via www.visitoostende.be of telefonisch op een gratis nummer. Na aanmelding krijgen mensen een e-ticket dat gescand wordt aan de ingang van de drie stranden. Mensen kunnen het e-ticket meenemen op de smartphone, zelf afdrukken of komen ophalen aan de balie van Toerisme Oostende.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren