Tagtik

Sporten in coronatijden: niet te intensief, niet te lang

Onder de lockdownmaatregelen mogen we alleen essentiële verplaatsingen maken, maar mogen we ook de deur uit om te sporten en te bewegen. Lichaamsbeweging helpt onze immuniteit en die immuniteit is belangrijker in de strijd tegen het coronavirus. Toch is het oppassen geblazen met sporten en bewegen in deze coronatijden.

Het gezondheidsmagazine 'Bodytalk' geeft advies: "Beweeg, maar niet te intensief en niet te lang aan een stuk. Bewegen is belangrijker dan sporten. Wie nu pas begint met sporten, moet sowieso langzaam opbouwen."

"Te intensief en te lang aan een stuk sporten knaagt aan de natuurlijke afweer terwijl matig actief zijn de immuniteit net verbetert", zo klinkt het nog.

Elke dag sporten is dus niet nodig en wie jogt, moet ervoor zorgen dat hij altijd kan blijven praten. In totaal 150 minuten per week matige tot intensief fysiek bezig zijn, verspreid over enkele keren, is dus de boodschap, bij voorkeur flink wandelen, joggen en fietsen. Een advies dat niet alleen tijdens coronatijden moet worden gevolgd, maar ook in de periode die na de lockdown volgt.

(Fausto by Tagtik/Source: VRT NWS/Picture by Tomasz Woźniak on Unsplash)

Fausto

Fausto

Ook dit kan u interesseren