Tagtik

Prins Laurent reageert op coronabesmetting: "De natuur verzet zich, we zullen ons gedrag moeten aanpassen"

Prins Laurent en zijn vrouw Claire (46) blijven twee weken thuis in quarantaine samen met hun kinderen Louise (16) en tweeling Aymeric en Nicola (14). Dat doen ze omdat iemand in het huishouden het virus opliep. Wie besmet raakte met het coronavirus, vertelt prins Laurent niet. Laurent zegt wel dat een ziekenhuisopname niet nodig was en twee weken ‘in zijn kot blijven’ zou moeten volstaan. De prins zegt ook erg voorzichtig te zijn aangezien hij zelf een risicopatiënt is na een zware longontsteking in 2014.

Laurent zegt dat iemand van zijn gezin heel moe bleek en later positief testte. Hij of zij stelt het nu beter. Laurent laat daarbij in het midden of het over zichzelf gaat, over prinses Claire of een van de kinderen Louise, Nicolas of Aymeric. De prins benadrukt dat hij de adviezen van virologen als Marc Van Ranst nauwgezet opvolgt. Laurent werd in 2014 nog in een kunstmatige coma gehouden om te herstellen van een longontsteking. De prins laat weten dat hij niet bang is. "Als u moet doodgaan, moet u doodgaan", klinkt het in alle nuchterheid.

Zijn gezin stelt het voorts goed en komt enkel buiten om te sporten. "De kinderen studeren thuis via de computer", zegt Laurent nog. Hij ziet het virus als een soort noodkreet van de natuur. "De natuur zegt "stop" en verzet zich, want wij luisteren niet. We zullen ons gedrag moeten aanpassen", besluit hij.

(Skwadra by Tagtik/Source: Le Soir - VRT NWS/Picture: Pixabay)

RS

RS

Mindful traveller - atleet - journalistiek en communicatie

Ook dit kan u interesseren