Tagtik

Politieagent die gezin doodde niet onbesproken

Woensdag zijn er drie doden gevallen bij een schietpartij in het Antwerpse Wijnegem. Een café-uitbater bracht er eerst zijn twee kinderen om het leven thuis, en doodde vervolgens zijn echtgenote in zijn café. Hierna probeerde hij een wanhoopsdaad te plegen, maar hij overleefde dit. Een ruzie tussen het koppel zou zwaar geëscaleerd zijn tot een gezinsdrama in café 't Dorp aan de Wijnegemse Merksemsebaan, dat de dader uitbaat. De café-uitbater werkte ook bij de politie van Antwerpen, en daar was hij geen onbesproken figuur.

Peter P. (50) doodde zijn dochter Jamie (11), zijn zoon Jack (9) en zijn echtgenote Dominique (40) met zijn dienstwapen. Hij was in een café gaan werken nadat zijn politiecarrière op een sisser afliep. Na enkele tuchtonderzoeken en een betrapping toen hij met zijn dienstvoertuig naar het containerpark reed, volgde een degradatie: de overplaatsing naar wat zijn collega’s ‘het strafkamp’ noemen.

Toch was Peter P. naast zijn job in het café van zijn echtgenote, ook nog actief bij de politie. "Hij zat aan het onthaal en was mee verantwoordelijk voor het overbrengen van opgesloten of aangehouden personen naar het gerechtshof of de gevangenis", vertelt een collega in De Standaard. Hij spreekt van 'het strafkamp', de plek waar je de minst gemotiveerde agenten van het korps aantreft. "Als je van een ambitieuze job bij de recherche afglijdt tot een soort planner, weet je dat er tijdens je carrière stront aan de knikker zat", klinkt het.

Woensdag ging het gezin nog samen met andere wielerfans naar de Brabantse Pijl kijken. Van deze activiteit werden zelfs nog foto's op social media gepost. Met een hele bende vrienden supporterden ze voor Tosh Van der Sande, wiens supporterclub in café 't Dorp gevestigd was. Diezelfde avond vond het familiedrama plaats en schoot Peter P. zijn kinderen en vervolgens zijn echtgenote in het café dood.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.

(Skwadra by Tagtik/Source: De Standaard - Het Laatste Nieuws/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren