Tagtik

Politie controleert niet meer apart op niet-essentiële verplaatsingen

De politie zal vanaf maandag de burgers niet meer apart controleren op niet-essentiële verplaatsingen, maar deze opdracht deel laten uitmaken van controles binnen het normale politiewerk.

"Bij een controle binnen onze BOB-campagne, dan zullen we ook kijken of alle mensen in een voertuig daar wel in thuishoren op een bepaalde plaats. Strikt controleren zoals de voorbije weken: dat gaan we niet meer doen, dat is niet meer mogelijk, en dat is ook de bedoeling niet meer", verklaart Nico Paelinck van de koepel van de Lokale Politie de vernieuwde aanpak aan VRT NWS.

"De hele maatschappij controleren, is niet de bedoeling", stelt Paelinck. De politie rekent op het gezond verstand van mensen. "We zitten in een volgende fase. De politie gaat zich meer focussen op het samenscholingsverbod. We gaan het dragen van mondmaskers op openbaar vervoer controleren, en kijken of de heropening van de winkels verloopt zoals het hoort, en het vervoer naar sportclubs in de gaten houden." Dagjestoeristen zijn er bij de controles ook makkelijk uit te halen, stelt Paelinck. "Wat onze landsgrenzen betreft: daarvoor blijven we in nauw overleg met onze collega’s in Nederland en Frankrijk", klinkt het.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren