Tagtik

Ouders zijn het nu eens: "Onderwijs is topsport!"

In deze coronatijden gaan heel wat mama’s en papa’s thuis zelf aan de slag om hun kroost toch wat bij te leren. De meeste basisscholen sturen goedbedoeld heel wat links en opdrachten door naar de thuisbasis van hun kinderen. En dan gaan deze mama’s en papa’s goedbedoeld met volle moed aan de slag. Afgeprinte oefeningen, kleurblaadjes, spelletjes … gaan er in een razendsnel tempo door want kinderen willen actief bezig blijven. Tijdens een ingelaste ‘pauze’ kunnen mama en papa snel even aan een koffietje slurpen … om er dan weer tegenaan te gaan tot de middag. Rond 14u start dan de namiddag waar wat meer tijd is voor buiten de natuur in te trekken, te knutselen … om dan rond 16u een denkbeeldig belletje het einde van de lesdag te laten inluiden.

Ondertussen weten de meeste ouders het al: onderwijs is topsport! Dit is ook wat Peter Beschuyt, pedagoog en coach, vertelt in Klasse:

"De school is een bijzonder fijne plek om te werken, waar je veel energie kan halen. Niks zo mooi als kinderen en jongeren doen en zien groeien. Maar de job vraagt ook veel energie. Onderwijs is psychosociale topsport. Je moet er altijd staan, elke dag presteren en mentaal hard werken om het voor mekaar te krijgen. Je kan je bijna geen ‘zwak’ momentje veroorloven."

(Skwadra by Tagtik/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren