Tagtik

Opvallend veel Belgen willen coronavaccin testen

Midden juli zullen verschillende Belgen het potentiële coronavaccin van het Belgische farmabedrijf Janssen Pharmaceutica en moederbedrijf Johnson & Johnson testen.

Janssen lanceerde op 10 juni een oproep naar mensen die als proefkonijn willen dienen bij de tests van het coronavaccin. De reactie van de Belgen blijkt overweldigend. "Intussen hebben al meer dan 350 mensen zich aangemeld", zegt de woordvoerder van Janssen Pharmaceutica bij Het Nieuwsblad. "Dat is erg veel in vergelijking met andere fase 1-onderzoeken. Opvallend is ook dat er heel wat nieuwkomers tussenzitten: personen die nog nooit eerder deelnamen aan een klinische studie."

Ondanks de grote respons, beëindigt de farmareus de zoektocht naar vrijwilligers nog niet. Wie zich geroepen voelt om mee te werken, kan zich dus nog altijd aanmelden. "Het is belangrijk dat we een grote groep verzamelen, want niet iedere kandidaat is ook een geschikte testpersoon. Er zullen er sowieso afvallen", klinkt het.

De geselecteerden zullen ook een vergoeding krijgen tot 1.500 euro. "Eigenlijk is dat meer een compensatie", zegt De Kegel. "Sommige proefpersonen moeten verlof nemen of moeten helemaal met de auto naar hier rijden: het is niet de bedoeling dat ze kosten maken voor ons."

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren