Tagtik

Opnieuw strengere maatregelen in Groothertogdom Luxemburg

Het Groothertogdom Luxemburg annuleert een deel van de versoepeling van de coronamaatregelen die het eerder had ingevoerd nadat er opnieuw meer besmettingen met covid-19 werden vastgesteld.

Sinds eind vorige week is het aantal nieuwe infecties er sneller gestegen. Afgelopen week werden bijna 150 nieuwe gevallen gemeld. Woensdag waren er 46 nieuwe infecties op bijna 6.000 tests. "Deze cijfers zijn niet alarmerend, maar we moeten voorkomen dat de situatie in de toekomst verslechtert", zegt premier Xavier Bettel. Daarom onderneemt Luxemburg meteen actie. De nieuwe besmettingshaarden zouden ontstaan zijn op besloten feesten die weer zijn toegestaan en waarvoor geen bindende regels gelden.

"We zullen in de toekomst verplichte regels hebben voor samenkomsten van meer dan 20 mensen, ongeacht of dit privé- of openbare samenkomsten zijn", aldus Bettel. De details van de nieuwe regels moeten nog worden opgesteld. "Het doel is dat er ook sancties zijn voor overtredingen. Dat kan gaan tot de sluiting van een restaurant." De situatie is momenteel "niet alarmerend". Maar dat kan alleen zo blijven als alle burgers zich verantwoordelijk gedragen, zegt de premier.

In Luxemburg zijn tot nu toe 4.345 mensen positief getest op COVID-19. Er zijn tot nu toe 110 coronavirusgerelateerde sterfgevallen gemeld. Sinds het begin van de crisis zijn in totaal 191.282 mensen getest.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren