Tagtik

Opent horeca eerder dan verwacht in UK?

De Britten kregen later af te rekenen met een lockdown dan de meeste landen van Europa. De Britse regering wil deze maatregelen nu al sneller versoepelen dan verwacht. Pubs en restaurants zouden binnenkort al mogen openen om een potentiële banencrisis in de horeca af te wenden. Dat meldt The Sunday Times.

Deze week zullen er in het Verenigd Koninkrijk nieuwe versoepelingen worden aangekondigd. Onder meer cafés en restaurants zouden vanaf begin juli buitenruimtes mogen gebruiken en bruiloften en begrafenissen met maximaal tien mensen binnenshuis kunnen worden gehouden. Kappers kunnen mogelijk voor 4 juli weer opengaan, zegt een journalist van The Sunday Times.

De nieuwe maatregelen zouden afgelopen vrijdag al ondertekend zijn door premier Boris Jonhson, na een ontmoeting met minister Rishi Sunak van Financiën. Johnson wil ook de sociale afstand verminderen van twee meter tot één, als dat door wetenschappelijk bewijs wordt gerechtvaardigd.

De Britse economie krijgt het hard te verduren. Ook zijn er al meer dan 40.000 Britten gestorven aan de gevolgen van Covid-19. De afgelopen weken is de regering voorzichtig begonnen de beperkingen te verminderen. De gezondheidsautoriteiten in het land waarschuwen echter dat de transmissiesnelheid in sommige gebieden nog steeds hoog is en zijn bezorgd over de versoepelingen. (Skwadra by Tagtik/Source: The Sunday Times)

Ook dit kan u interesseren