Tagtik

Ontvoerde Christian B. ook 'Duitse Maddie McCann'?

De politie heropende vrijdag het onderzoek naar Christian B. in de verdwijningszaak naar 'de Duitse Madeleine McCann', zoals de verdwijning van de vijfjarige Inga Gehricke in de Duitse pers genoemd werd door de vele gelijkenissen.

Christian B. werd donderdag ontmaskerd als de pedofiele hoofdverdachte in de verdwijningszaak van Maddie McCann. Hij zou Maddie ontvoerd en vermoord hebben, vermoedt de Duitse politie. De drugsdealer zou zich echter op het moment van de verdwijning van de Duitse Inga Gehricke (5) in de buurt van het Duitse meisje bevonden hebben toen ze in mei 2015 verdween. Dat wekt dan ook argwaan bij de Duitse politie.

Het kleine, blonde meisje genoot van een barbecue met familie in een bos in de Duitse deelstaat Saksen-Anhalt, ongeveer op 80 kilometer van Berlijn, toen ze spoorloos verdween, in de huiveringwekkende echo's van de verdwijning van Madeleine. Het meisje leek wel van de aardbol verdwenen, en tot op heden ontbreekt nog steeds elk spoor van haar.

De politie heeft vrijdag bevestigd dat ze de zaak opnieuw onderzoeken voor 'nieuwe aanwijzingen in verband met een verdachte in Braunschweig', meldt Sky News. Er wordt richting Christian B. gekeken aangezien er op zijn boerderij in de buurt vanwaar het meisje verdween een grote lading beelden van kindermishandeling werd gevonden.

De inmiddels 43-jarige Christian B. zit momenteel in een Duitse gevangenis voor de verkrachting van een 72-jarige vrouw in een vakantieverblijf in de Portugese Algarve in 2005. In december 2019 werd hij hiervoor tot 7 jaar veroordeeld. Hij zou op café beelden van de verkrachting aan een kennis hebben getoond, en hebben verklaard dat hij Maddie McCann zou hebben ontvoerd. Die kennis stapte na enige tijd naar de politie met die informatie. Vandaar ging het onderzoek naar de verdwijning van Maddie McCann in een stroomversnelling. Christian B. werd al zeventien maal veroordeeld, waaronder voor seksueel misbruik van kinderen en verkrachting.

(Skwadra by Tagtik/Source: The Sun/Picture: Twitter)

Ook dit kan u interesseren