Tagtik

Niet-gevaccineerden in Manila: thuisblijven of naar de gevangenis!

De lokale overheid heeft in de Filipijnse hoofdstad Manila een nieuwe lockdown ingevoerd in een poging om de snel stijgende coronacijfers een halt toe te roepen.

Ditmaal worden echter enkel niet-gevaccineerden verplicht om thuis te blijven. Wie gevaccineerd is mag zich wel nog buiten begeven in de metropool Manilla, rekening houdend met enkele striktere maatregelen. Zeker tot 15 januari worden mensen die niet gevaccineerd werden tegen het coronavirus opgedragen thuis te blijven.

Niet-gevaccineerden mogen enkel hun woning verlaten om essentiële goederen te kopen of voor medische zorg. Ze zijn niet langer welkom in restaurants, shoppingcentra, hotels en bij andere vrijetijdsactiviteiten. Ze mogen tevens het openbaar vervoer niet meer nemen en worden elke twee weken verplicht getest op covid-19 als ze nog buitenshuis willen gaan werken. Dit op eigen kosten. Wie zich niet aan de regels houdt, riskeert een boete van 1.000 euro en een gevangenisstraf tot zes maanden. Wie gevaccineerd is, mag zich nog vrij verplaatsen in Manilla. Enkel indooretablissementen moeten hun bezoekerscapaciteit beperken tot dertig procent en outdoor mag nog vijftig procent ingenomen worden.

De lockdown zou verlengd kunnen worden indien het aantal nieuwe besmettingen tegen dan niet gedaald is.

(Skwadra by Tagtik/Source: Vice World News/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren