Tagtik

Mondmasker op zak verplicht in Antwerpen

Vanaf maandag is het in de stad Antwerpen verplicht om een mondmasker op zak te hebben. Enkel kinderen jonger dan twaalf jaar moeten dit niet doen. Dat zeg burgemeester Bart De Wever (N-VA-. Het dragen van het masker is verplicht op drukke plaatsen, maar een verplichting op alle plaatsen in Antwerpen komt er voorlopig niet. 

Als de afstandsregeling gewaarborgd blijft, moeten de inwoners het masker niet opzetten. "Het voordeel van deze verplichting om een mondmasker bij zich te hebben en te dragen, buiten de specifieke uitzonderingen, is dat de regel duidelijk is en in verhouding staat tot het maatschappelijk doel: voorkomen dat mensen op drukke plaatsen de afstandsregel niet respecteren zonder mondmasker.", zegt De Wever.

"Deze regel houdt rekening met de wisselende en soms onvoorspelbare situaties op straten en pleinen zoals men die in een grootstad kan verwachten. En de regel zorgt ervoor dat er geen absurde beperkingen worden opgelegd voor plaatsen waar en momenten wanneer de afstandsregel wel perfect kan gewaarborgd worden.", klinkt het. De Wever wil dat de Nationale Veiligheidsraad van morgen een soortgelijke regel ook federaal uitvaardigd. (Skwadra by Tagtik/Source: VRT NWS)

Glenn Plessers

Glenn Plessers

Digital Marketing - Journalism

Ook dit kan u interesseren