Tagtik

Misbruikte Franse chirurg 250 kinderen in grootste pedofiliezaak ooit?

De 66-jarige Franse chirurg Joël Le Scouarnec zit in de cel omdat hij meer dan dertig jaar lang kinderen zou misbruikt en verkracht hebben. De gruwelijke feiten zouden zelfs plaatsgevonden hebben wanneer de jonge slachtoffers onder narcose waren in het ziekenhuis.

Veertien jaar geleden werd de chirurg al veroordeeld omdat hij beschikte over beelden van seksueel kindermisbruik. Maar de man werd pas in 2017 gearresteerd en kon al die tijd ongestoord kinderen blijven misbruiken en verkrachten.

Na recente beschuldigingen dat hij twee meisjes van 6 en 4 jaar oud zou verkracht hebben, kon hij in voorlopige hechtenis worden genomen. Hij zal hiervoor komende winter moeten terechtstaan. Tijdens het onderzoek naar deze feiten stootte de politie op steeds meer indicaties dat de chirurg wel eens veel meer slachtoffers zou kunnen gemaakt hebben en dit over een tijdspanne van meer dan dertig jaar.

Bij een huiszoeking troffen agenten het dagboek van de chirurg aan. Daarin zou hij hebben geschreven over seksuele aanvallen op ongeveer 250 kinderen die werden opgenomen in ziekenhuizen waar hij werkte.

Het Franse nieuwsmagazine L’Express noemt de zaak "misschien wel de grootste pedofilieaffaire die ooit in dit land werd onthuld". Rechercheurs zijn begonnen contact op te nemen met de patiënten die in de dagboeken worden genoemd. Dat is lastig, want velen van hen zijn zich wellicht niet bewust van het misbruik omdat ze verdoofd waren.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren