Tagtik

Maffiamoord op advocaat: "Niet eerder vertoonde aanval op advocatuur"

De Mocro-maffia heeft weer op drieste wijze huisgehouden bij onze noorderburen. Zo werd de advocaat van kroongetuige Nabil B. vanmorgen in de straat waar hij woont in Amsterdam doodgeschoten. Het slachtoffer is de 44-jarige Derk Wiersum, hij laat twee jonge kinderen na.

Derk Wiersum was de advocaat van Nabil B., een kroongetuige in de grote liquidatiezaak tegen de criminele organisatie van de voortvluchtige Ridouan Taghi (41).

Ridouan Taghi wordt beschouwd als de meest gezochte crimineel van Nederland. Hij wordt beschouwd als een van de kopstukken van de zogenaamde Mocro-maffia en zou verantwoordelijk zijn voor zeker elf moorden.

De schutter van Wiersum zou te voet zijn gevlucht nadat hij hem woensdagochtend omstreeks 7.30 uur neerkogelde. Het zou gaan om een man van tussen de 16 en 20 jaar oud. Hij heeft een slank postuur, is zo’n 1 meter 75 lang, was in het zwart gekleed en had een capuchon op.

"Dit is een afschuwelijke moord, op een vader, een advocaat, een Amsterdammer", zegt burgemeester Femke Halsema. Ze noemt het een "niet eerder vertoonde aanval op de advocatuur die het wezen van de rechtsstaat aantast. Dit leidt tot angst en onrust die onder advocaten."

(Skwadra by Tagtik/Picture: Facebook)

Ook dit kan u interesseren