Tagtik

"Maak geen familie-uitstap van heropening tuincentra"

"De situatie in de zorgsector is nog steeds heel zwaar", zegt woordvoerder van het Crisiscentrum Yves Stevens op de dagelijkse persconferentie over de evolutie van het coronavirus. "Tuincentra gaan vanaf morgen terug ogen. Werken in de tuin verzet onze gedachten. Die opening moet verlopen met respect voor de geldende coronamaatregelen, zoals nu ook in de supermarkten gebeurt. Afstand tussen de klanten onderling en tussen klanten en personeel moet gerespecteerd worden. Een winkelbezoek mag maximaal een half uur duren en mag geen familie-uitstap zijn: je winkelt alleen."

"Bezoekers moeten hun verantwoordelijkheid nemen. Is het te druk, kom dan later terug. Maximale spreiding draagt bij tot het voorkomen van het virus", zegt Stevens. Hij benadrukt ook dat de curve nog verder naar beneden moet.

Dagelijkse update
De afgelopen 24 uur zijn 313 personen overleden aan covid-19 in ons land. 114 sterfgevallen vonden plaats in de ziekenhuizen en 199 in de woonzorgcentra. Dat brengt het totale aantal overlijdens door het nieuwe coronavirus op 5.163 in België. Van de in totaal 5.163 personen, overleed 44% in het ziekenhuis, 54% in een woonzorgcentrum, 0,6% thuis en 0,2% op een andere plaats. De sterfgevallen in het ziekenhuis zijn allemaal bevestigde gevallen. De sterfgevallen in de woonzorgcentra zijn zowel bevestigde (7,8%) als vermoede (92%) gevallen.

De voorbije 24 uur waren er 320 nieuwe ziekenhuisopnames. 399 mensen mochten het ziekenhuis verlaten. In totaal zijn er nu 5.161 patiënten opgenomen, dat is een daling van 148. 1.140 mensen liggen op op intensieve zorg. Dat is een daling van 42 patiënten. 846 mensen worden beademd, ook dat is een daling van 22. 7.961 patiënten zijn ontslagen uit het ziekenhuis en genezen verklaard sinds 15 maart. Dat is een stijging van 399 in de voorbije 24 uur.

In ons land werden vijfduizend testen uitgevoerd in de afgelopen 24 uur. In totaal zijn er al 139.387 testen uitgevoerd. Er zijn 1.329 nieuwe bevestigde gevallen van het virus. Alles samen hebben nu 36.138 mensen zeker het virus in ons land.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren