Tagtik

Laagste vaccinatiegraad ter wereld en vierde golf woedt hevig

De Democratische Republiek Congo is het land met de laagste vaccinatiegraad tegen covid-19 ter wereld. Een vierde besmettingsgolf zet het fragiele gezondheidssysteem er momenteel onder hevige en nooit eerder vertoonde druk.

"We hebben de drie voorgaande golven geleidelijk ervaren, maar in de vierde golf zijn de gevallen van de ene op de andere dag de lucht in geschoten", zei Francois Kajingulu, het hoofd van het St. Joseph-ziekenhuis in Kinshasa bij Reuters. "Maandag hadden we 5-6 gevallen en op zaterdag gingen we meteen van 30 naar 36."

De stijging maakt deel uit van een brede besmettingsgolf die heel Afrika treft. Midden december zag men er de wekelijkse COVID-gevallen met 83% stijgen, aangedreven door de Delta- en Omicron-varianten. Voorlopig blijft het aantal sterfgevallen er wel laag, meldt de WHO.

De Democratische Republiek Congo registreerde 6.480 nieuwe gevallen in de week van 13 december - meer dan het dubbele van tijdens de vorige recordweek in juni. Dat blijkt uit gegevens van de Wereldgezondheidsorganisatie.

(Skwadra by Tagtik/Source: Reuters - CNN/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren