Tagtik

La Dernière Heure zwaar over de schreef met 1-aprilgrap?

De Belgische Franstalige krant La Dernière Heure pakte vandaag met het nieuws uit dat minister van Volksgezondheid Maggie De Block een lockdownparty zou georganiseerd hebben. Alle aanwezigen zouden echter maskers gedragen hebben. Dit is echter niet waar gebeurd, LDH gebruikt dit verzinsel in de kantlijn van de de coronacrisis als aprilvis.

Volgens de Waalse krant organiseerde De Block een ‘gemaskerd bal’ naar aanleiding van haar 38ste huwelijksverjaardag met haar echtgenoot Luc. Een kleine week geleden plaatste de minister van Volksgezondheid zelf enkele foto’s van haar trouw op haar Facebookprofiel. "Vandaag is het 38 jaar geleden dat ik trouwde met Luc. Toen mochten we nog feesten, vandaag is daar weinig tijd voor", schreef ze erbij.

"Ze liet bijna honderd mensen samenkomen in Sea Life in Blankenberge om haar echtgenoot te verrassen", klinkt het. Alle aanwezigen moesten zogezegd maskers dragen. "Sommigen kozen voor superhelden, zoals Aquaman. Anderen droegen FFP2-maskers. Vraag me niet hoe ze die op de kop getikt hebben, dat kost normaal miljoenen euro’s", aldus directe getuige ‘Eric Visboer’. De politie zou het feestje stilgelegd hebben. In het verhaal van La Dernière Heure stonden verschillende subtiele verwijzingen naar 1 april. Toch kan de 1-aprilgrap van LDH op veel kritiek rekenen.

Ook Maggie De Block reageerde ongeïnteresseerd op deze misplaatste grap. "Ik heb geen tijd om Calimero te spelen. Ik werk dag en nacht om deze gezondheidscrisis onder controle te krijgen", luidde haar respons.

(Skwadra by Tagtik/Picture: David Degliame via Pixabay)

Ook dit kan u interesseren