Tagtik

Koerden voelen zich verraden door terugtrekkende Amerikanen

Woedende Koerdische burgers gooien in het oosten van Syrië met stenen naar de Amerikaanse troepen die vertrekken Dat is te zien in een video van een Koerdisch persagentschap. Er werd ook gescholden op de Amerikaanse troepen. Syrisch-Koerdische milities trekken zich dan weer terug uit een deel van de veiligheidszone die het Turkse leger langs de grens in Syrië wil installeren.

Op bevel van de Amerikaanse president Donald Trump vertrekken de VS-troepen uit noordoost-Syrië. De om en bij duizend Amerikaanse soldaten zullen naar buurland Irak gaan, waar ze volgens het Pentagon de "strijd tegen de terreurgroep IS zullen voortzetten". Vandaag is een kolonne van 70 millitaire voertuigen alvast vanuit Syrië de grens met Irak overgereden.

Toch zullen de Amerikanen nog niet allemaal vertrekken uit Syrië. Zo zullen volgens minister van Defensie Mark Esper nog een tijdlang Amerikaanse troepen blijven om samen met de Koerden de olievelden in het oosten van Syrië te beveiligen en uit de greep van IS te houden.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren