Tagtik

Kinderen ravotten vanaf vandaag opnieuw in speeltuinen

Kinderen tot 12 jaar halen vandaag opgelucht adem want eindelijk mogen zij opnieuw op de speeltuin zorgeloos plezier maken.

Ruim twee maanden waren de speeltuinen in ons land afgesloten om te vermijden dat er te veel mensen samen kwamen en zo het coronavirus aan elkaar doorgaven. Vanaf vandaag gaan de meeste speeltuinen in België opnieuw open. Kinderen tot 12 jaar mogen er spelen, ouders moeten afstand houden van elkaar. En in grote speeltuinen mogen er maximaal 20 kinderen tegelijk spelen.

Het kan wel zijn dat nog niet op alle plaatsen tegelijk alle speeltuinen meteen vandaag open gaan, zegt Nathalie Debast van de Vlaamse Vereniging voor Steden en Gemeenten: "Steden en gemeenten mogen dat zelf beslissen. Het kan verschillen van gemeente tot gemeente en zelfs van wijk tot wijk. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er eerst nog wat ingrepen moeten gebeuren. Maar over het algemeen gaan we er van uit dat de speeltuinen nu zeer snel weer openen. De gemeenten zijn daar ook zeer blij over, zij waren vragende partij."

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren