Tagtik

"Ik was op zoek naar iemand die ik kon vermoorden"

In een winkelcentrum in het Amerikaanse Bloomington heeft zich vorige zondag een zwaar geval van compleet zinloos geweld voorgedaan. Een onbekende man greep er een jongetje van vijf vast en gooide hem maar liefst drie verdiepingen naar beneden.

De 24-jarige dader die de 5-jarige Landen Hoffman van het balkon gooide, kende het jonge slachtoffer niet. De dader vluchtte meteen weg na zijn daad, maar kon intussen gearresteerd worden en wordt beschuldigd van poging tot moord.

De 5-jarige Landen raakte levensgevaarlijk gewond en vechtte lange tijd voor zijn leven. Intussen is zijn toestand stabiel. Hij liep een zwaar hoofdletsel op en brak armen en benen. Zijn familie riep via sociale media op om te bidden voor hem. Er werd ook een inzameling gestart om de medische kosten te dekken. Op amper één dag tijd werd al 274.000 euro ingezameld.

Intussen gaat het stilaan beter met de vijfjarige Landen Hoffman. "We hebben prachtig nieuws op deze Goede Vrijdag", zei een advocaat van de familie aan CBS News. "Ons wonderkind vertoont tekenen van herstel. De nieuwe testresultaten zien er goed uit, maar hij blijft voorlopig wel op intensieve zorgen en hij heeft nog een lange weg te gaan."

De dader bekende de feiten inmiddels. Emmanuel Aranda zou in het winkelcentrum op zoek zijn geweest naar "iemand die hij kon vermoorden". Hij verklaarde bij de politie dat hij agressief werd nadat verschillende vrouwen die hij aansprak hem afwezen.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Twitter)

Ook dit kan u interesseren