Tagtik

Grote Versnelling moet voor minder dodelijke fietsslachtoffers zorgen

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters lanceerde vrijdag in samenwerking met de Vlaamse provincies en de steden en gemeenten het ambitieuze fietsbeleid 'De Grote Versnelling'. Eén van de doelstellingen van dit plan is om tegen 2040 geen enkel dodelijk fietsslachtoffer te hebben in het verkeer.

De fiets, al dan niet elektrisch aangedreven, is aan een stevige opmars bezig in Vlaanderen. Door te investeren in veiligere fietsinfrastructuren zullen mensen nog meer naar hun tweewieler grijpen, stelt Vlaams minister Peeters. "Daarom investeert Vlaanderen dit jaar 355 miljoen euro in fietsvoorzieningen."

De Vlaamse overheid, de Vlaamse provincies en steden en gemeenten lanceerden vrijdag De Grote Versnelling. "We hebben drie grote doelstellingen", verduidelijkt gedeputeerde voor Mobiliteit van Vlaams-Brabant Tom Dehaene bij Ring Tv. "Ten laatste tegen 2025 moet twintig procent van de functionele verplaatsingen gebeuren met de fiets. We willen het aantal dodelijke fietsslachtoffers terugbrengen tot nul tegen 2040 door versterkt in te zetten op een jaarlijkse daling van het aantal verkeerslachtoffers. Het functioneel en recreatief fietsgebruik moeten in de toekomst elkaar wederzijds versterken door ze nauwer te laten aansluiten bij elkaar."

(Skwadra by Tagtik/Source: Ring Tv/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren