Tagtik

Gewapende mannen met valse stembiljetten opgepakt

Twee gewapende mannen uit Virginia zijn donderdag opgepakt aan het Philadelphia Convention Center, waar ze een wagen vol valse stembiljetten wouden afleveren. In het Philadelphia Convention Center werd de afgelopen dagen druk stemmen geteld voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen. De twee gewapende mannen wouden de resultaten beïnvloeden door valse stembiljetten met hun Hummer aan het telcentrum af te zetten. Beide heren blijken aanhangers van huidig Amerikaans president Donald Trump te zijn.

De 61-jarige Antonio LaMotta en de 42-jarige Joshua Macias werden donderdagnacht door de politie staande gehouden aan het telcentrum omdat ze vuurwapens op zak hadden en daar niet de nodige vergunningen voor hadden. De politie had eerder die avond een tip ontvangen over gewapende mannen die in een zilverkleurige Hummer richting het Philadelphia Convention Center aan het rijden waren.

Agenten troffen de Hummer donderdagavond geparkeerd aan op enkele straten afstand van het telcentrum. Enkele minuten later vonden ze de twee mannen, die meteen toegaven dat de wagen van hen was. Beide mannen uit Virginia droegen geladen vuurwapens en in de wagen lag een AR-15 type geweer, dat is een semiautomatisch wapen. Daarnaast lagen ook 160 patronen in de Hummer. In het voertuig lag eveneens documentatie over complottheorieën omtrent de presidentsverkiezingen.

LaMotta en Macias worden aangeklaagd voor het bezit van een vuurwapen zonder vergunning en het dragen van een vuurwapen in het openbaar. Wat de precieze plannen van de mannen waren, is nog niet duidelijk, benadrukt de officier van Justitie van de staat Philadelphia, Larry Krasner. LaMotta en Macias werden vrijdagavond aangeklaagd, een rechter zette een borgtocht van 750.000 Dollar op elk van hen. Beide heren lijken met hun opvallende actie te reageren op de oproep van president Trump om 'het stelen van de stemmen' te stoppen.

(Skwadra by Tagtik/Source: CNN/Picture: Twitter)

Ook dit kan u interesseren