Tagtik

GEES wilde bubbel van 10 behouden

Uit het laatste verslag van de GEES blijkt dat de experten pleiten voor een grote voorzichtigheid in onze omgang met het coronavirus. In de Nationale Veiligheidsraad werd beslist een grotere vrijheid aan de bevolking te gunnen dan wat de expertengroep eigenlijk voorstelde.

Zo was de GEES voorstander om de bubbel te houden op 10 personen: die werd toch uitgebreid naar 15. In hun verslag wezen zij nogmaals op hun voorstel om het sluitingsuur in de horeca op 12 uur te zetten. De Nationale Veiligheidsraad volgde de GEES voor het toelaten van grotere evenementen met een beperkt aantal mensen (tot 200 mensen binnen en 400 buiten in juli, tot 400 binnen en 800 buiten in augustus). Dat in september die aantallen opgetrokken zouden worden, vindt de GEES dan weer geen goed idee: omdat dan ook het nieuwe schooljaar begint, kan dit tot een opflakkering leiden.

In hun verslag roept de GEES ook op om voorzichtigheid aan de dag te leggen als mensen op reis gaan: de zogenaamde 'zes gouden regels' (met onder meer handen wassen, geen handen drukken of kussen geven, veilige afstand…) moeten ook in het buitenland worden nageleefd.

(Fausto by Tagtik/Source: De Morgen/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren