Tagtik

"Geef die beesten de doodstraf"

In december werden twee Scandinavische twintigers in Marokko om het leven gebracht door drie terroristen. In de rechtbank heeft de moeder van één van de vrouwen donderdag een emotionele brief laten voorlezen.

De 24-jarige Deense Louisa Jespersen en Maren Ueland (28) uit Noorwegen werden in december brutaal om het leven gebracht. De Scandinavische vriendinnen waren naar Marokko gereisd om er de hoogste berg van het Atlasgebergte te beklimmen. Ze konden hun droom realiseren, maar werden tijdens hun afdaling in het Atlasgebergte vermoord door Abdessamad Ejjoud (26), Rachid Affati (33) en Younes Ouazid (27). Deze mannen hadden trouw gezworen aan terreurorganisatie Islamitische Staat en waren vanuit Marrakesh naar het Atlasgebergte gereisd, gewapend met messen, tenten en smartphones. Hun enige doel was een aanslag plegen en zo 'indruk' maken op de leiders van de terreurorganisatie. De politie slaagde er echter in de mannen te identificeren en arresteerde hen.

De moeder van de vermoorde Louisa Jespersen uit Denemarken heeft in een emotionele brief de doodstraf geëist voor de moordenaars. "Geef die beesten de doodstraf die ze verdienen", stond te lezen in een brief die haar advocaat voorlas. "Ik huil voortdurend wanneer ik aan haar denk. Mijn dochter en haar vriendin hadden dromen en die werden hen afgenomen op de meest vreselijke manier."

Ook het openbaar ministerie eist de doodstraf voor de drie terroristen. Het vonnis wordt op 18 juli uitgesproken.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren