Tagtik

Familie van terrorist Christchurch 'verpletterd'

Brenton Tarrant vermoordde tijdens zijn aanslag maar liefst 50 onschuldige mensen in Nieuw-Zeeland. De politie kon hem arresteren. Zijn familie blijft, net zoals de hele wereld, geschokt achter.

De oma van Brenton vertelt dat hij tijdens zijn periode aan de middelbare school wat mensenschuw was. "Hij zat het grootste deel van zijn tijd te gamen. Ik geloof niet dat hij met meisjes omging, om van trouwen maar niet te spreken", aldus Marie Fitzgerald (81). Volgens zijn oma was hij bijzonder zwaar aangeslagen toen zijn vader in 2010 aan kanker overleed. Vervolgens vertrok hij naar Europa, ongeveer op het moment dat de eerste terroristische aanslag door extremistische moslims daar plaatsvond. "Sinds die tijd is hij onherkenbaar veranderd", zegt zijn oma.

De oom van de dader, Terry Fitzgerald, stond als aan de grond genageld toen hij vernam wie de dader van de terreurdaad in Christchurch was. "Eerst kon ik het niet geloven, maar toen zag ik zijn foto. Het klopt gewoon niet, dit is onherstelbaar."

De familie leeft dan ook enorm mee met de slachtoffers en nabestaanden. "Verpletterd is het woord", zeggen oma en oom, "iets anders kan ik niet bedenken."

De moeder en zus van de dader verblijven op een schuiladres onder politiebewaking. Zij werken mee aan het onderzoek waardoor de politie probeert te achterhalen hoe deze plattelandsjongen kon veranderen in een terrorist.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Twitter)

Ook dit kan u interesseren