Tagtik

"Extra maatregelen in Antwerpen niet uitgesloten"

In Vlaanderen verdwijnt vanaf 1 oktober op de meeste plaatsen de mondmaskerplicht. Volgens Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) valt het echter niet uit te sluiten dat er in Antwerpen extra maatregelen komen. "We moeten zien hoe het evolueert.", zegt hij in De ochtend op Radio 1.

Vanaf 1 oktober verdwijnt de mondmaskerplicht in de horeca en in winkels. Dit is enkel in Vlaanderen het geval. Door de lage vaccinatiegraad en hoge besmettingscijfers zal deze versoepeling niet gelden in het Brussels Gewest.

In Antwerpen ligt de vaccinatiegraad in bepaalde wijken lager dan in de rest van Vlaanderen. De Wever sluit bijkomende maatregelen dus niet uit. "Wij gaan ver over 80 procent geraken bij de volwassenen. Maar wij hebben ook een erg jonge bevolking. 15 procent is jonger dan 12 jaar en zij worden niet gevaccineerd. Daar moet je rekening mee houden. Ik besef dat in sommige wijken, sommige gemeenschappen de vaccinatiegraad niet zo goed is. En het kan dus best zijn dat we in de komende weken en maanden hier en daar problemen gaan zien. Dat sluit ik niet uit.", klinkt het.

De Wever benadrukt dat eventuele bijkomende maatregelen in Antwerpen geen ‘showstopper’ moeten zijn voor de hele bevolking. "Dat betekent niet dat iedereen beperkingen moet ondergaan. We moeten voorzichtig naar een vrij Vlaanderen gaan. En we gaan onze blik strak op de ziekenhuizen houden, niet zozeer op de besmettingen.", zegt De Wever. (Skwadra by Tagtik/Source: Radio 1)

Ook dit kan u interesseren