Tagtik

Erika Vlieghe: onbegrijpelijk dat dansen op trouwfeesten wordt toegelaten

Gisteren raakte bekend dat het dan toch werd toegelaten om te dansen op trouwfeest, indien je in dezelfde bubbel zit. Volgens Erika Vlieghe, voorzitter van de expertengroep GEES, kan dit het aantal besmettingen fors laten toenememen. "Dit moet je vooral doen als je opnieuw een opflakkering van het virus wil.", zegt Erika Vlieghe aan VRT NWS.

Het was het crisiscentrum dat gisteren plots zei dat dansen op trouwfeesten dan toch is toegelaten. Je moet wel op anderhalve meter blijven en je moet dansen met de mensen uit je bubbel. De experten zijn echter helemaal niet opgezet met die toelating. Professor Erika Vlieghe, voorzitter van de exitgroep GEES, is ontstemd. Volgens Vlieghe is dit niet doorgesproken. "Dit zet de poort open naar trouwfeesten in oude stijl en dat is nu gevaarlijk.", zegt Vlieghe aan VRT NWS. "Ons advies was duidelijk om dit niet te doen. Dit hadden we niet voor ogen toen we een opening maakten om feesten mogelijk te maken.", klinkt het.

Op een trouwfeest staan mensen dichter bij elkaar, ze ademen sneller, ze roepen boven de muziek uit. "Het is niet zonder reden dat we in de cultuursector zoveel regels hebben opgesteld om het veilig te laten verlopen. Nu zouden we in de privésfeer dat allemaal wel toelaten? Dat begrijp ik niet.", zegt Vlieghe. "Als één iemand besmet is zonder het te weten, kan dit tot een superspreading event worden. Als je de epidemie snel weer op gang wil trekken, moet je dit vooral doen.", besluit ze. (Skwadra by Tagtik/Source: VRT NWS)

Ook dit kan u interesseren