Tagtik

Eindelijk opnieuw telefoontjes mogelijk tussen Israël en Emiraten

Israël en de Verenigde Arabische Emiraten hebben eerder deze week een historisch vredesakkoord gesloten. Beide naties besloten hun diplomatieke relaties te herstellen.

Concreet hield het akkoord onder meer in dat Israël de annexatie van Palestijnse gebieden op de Westelijke Jordaanoever opschort. De VAE wordt zo na Egypte en Jordanië het derde Arabische land dat diplomatieke relaties met Israël aanknoopt.

In de praktijk leverde het opvallende beelden op: telefoongesprekken zijn immers sinds dit weekend opnieuw mogelijk tussen Israel en de VAE. De ministers van Buitenlandse Zaken van beide landen maakten zondag als eerste gebruik van de telefoonlijn.

"Sjeik Abdoellah bin Zayed Al Nahyan, de minister van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Arabische Emiraten, en zijn excellentie Gabi Ashkenazi, de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken, hebben vandaag een telefoonverbinding ingehuldigd tussen de Verenigde Arabische Emiraten en de staat Israël, en hebben groeten uitgewisseld na het historische vredesakkoord dat de twee landen hebben ondertekend", tweette Hend al-Otaiba, de communicatiedirecteur van het ministerie van Buitenlandse Zaken van de VAE.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Twitter)

Ook dit kan u interesseren