Tagtik

Eerste vastgestelde herbesmetting met Covid-19 in de VS

Bij een patiënt in de VS is een herbesmetting met Covid-19 vastgesteld. Bovendien is de tweede ziekteperiode van de patiënt ernstiger dan de eerste. Het is echter nog te vroeg om hier algemene conclusies uit getrokken kunnen worden. 

Het was het team van Richart Tillett van de Universiteit van Nevada die de studie hebben uitgevoerd. De studie is inmiddels ingediend bij het toonaangevende medische tijdschrift The Lancet. De case blijkt de eerste gedocumenteerde dubbele infectie in de Verenigde Staten te zijn. 

De herbesmetting is vastgesteld bij een 25-jarige patiënt die midden april voor het eerst positief testte op Covid-19. Hij had verkoudheidsverschijnselen en diarree. Er volgden twee negatieve coronatests in mei. Op 31 mei zocht de patiënt medische hulp. Hij had symptomen als koorts, hoofdpijn en hoesten. Vijf dagen later werd de twintiger naar de eerste hulp gebracht en moest hij worden beademd. Uit een coronatest in juni bleek hij weer positief te zijn.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zijn al bijna 25 miljoen mensen besmet geraakt met Covid-19. Het is nog niet duidelijk hoe lang de immuniteit na besmetting duurt en hoe de duur ervan is gerelateerd aan de ernst van het beloop van de ziekte. (Skwadra by Tagtik/Source: ANP)

Glenn Plessers

Glenn Plessers

Digital Marketing - Journalism

Ook dit kan u interesseren