Tagtik

'Duik niet zomaar in rivier of vijver!'

Met deze verschroeiende hitte die stilaan in het land is, zou de verleiding wel eens groot kunnen worden om een frisse duik te nemen. Dat mag, maar doet dat wel enkel op de daarvoor voorziene plaatsen, waarschuwt het Agentschap Zorg en Gezondheid (AZG).

"De Vlaamse waterlopen zijn niet ingericht om te zwemmen. Zwemmen in beken en rivieren wordt absoluut afgeraden, omdat de veiligheid niet is gegarandeerd", zegt Joris Moonens, woordvoerder van het Agentschap Zorg en Gezondheid Zwemmen, in Het Nieuwsblad. Ook is er een serieus gezondheidsrisico verbonden aan gaan zwemmen in een rivier of vijver in ons land. "Er zitten te veel bacteriën en gevaarlijke stoffen in het water die je ziek kunnen maken", klinkt het.

Ook de natuur kan schade oplopen van uw plotse duik in een vijver of rivier. "Niet alleen is de waterkwaliteit aan schommelingen onderhevig, duiken in ondiep water kan ook letsels opleveren en op de bodem liggen soms voorwerpen die je door het troebele water niet kan zien. Bovendien kan het betreden van ecologisch kostbare oeverzones schade veroorzaken."

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren