Tagtik

Directeur rusthuis Zwijnaarde beschuldigt hoofdverpleger van moord

De directeur van woonzorgcentrum Zonnebloem in Zwijnaarde stapte net voor de corona-uitbraak naar de politie om een van zijn hoofdverpleegkundigen te beschuldigen van zeer ernstige feiten.

In zijn officiële klacht beweert directeur S. dat hij niet alleen wordt belaagd door hoofdverpleegkundige V., maar beschuldigt hij de man ook van praktijken die enkele jaren geleden zouden hebben geleid tot het vroegtijdig overlijden van enkele bewoners. Indien er sprake is van voorbedachte rade, kunnen deze ernstige feiten zelfs door het wetboek gekwalificeerd worden als moord.

Intussen heeft het personeel van het woonzorgcentrum zich tegen de directeur gekeerd. De hoofdverpleger ontkent alle aantijgingen. Het parket stelde inmiddels een onderzoeksrechter aan, die de opdracht gaf tot een huiszoeking bij de hoofdverpleger.

Het OCMW, dat WZC Zonnebloem bestuurt, paste meteen het reglement toe en zette de hoofdverpleger tijdelijk op non-actief, met behoud van zijn wedde. Ondertussen zit hoofdverpleger V. elf weken thuis en is hij nog niet verhoord.

(Skwadra by Tagtik/Source: De Standaard - Het Laatste Nieuws/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren