Tagtik

Deze maatregelen gaan vanaf vandaag in

De Nationale Veiligheidsraad besliste maandag om extra maatregelen te nemen in de strijd tegen de tweede golf van besmettingen met het coronavirus. Die maatregelen treden vandaag, woensdag, in werking. Een overzicht.

Onze sociale bubbel wordt opnieuw verkleind: we mogen niet langer vijftien wisselende contacten per week hebben, maar wel vijf vaste contacten per gezin voor minstens de komende vier weken. Kinderen onder 12 jaar worden niet meegerekend. Bij contacten met andere mensen moet de veilige afstand van anderhalve meter altijd worden bewaard en het is ook aanbevolen dan een mondmasker te dragen.

Op café of naar een restaurant gaan mag alleen met de mensen uit je eigen bubbel. Een uitstap mag wel met tien mensen als de hygiënemaatregelen worden toegepast.

Vanaf woensdag moeten we ook opnieuw alleen naar de winkel en een bezoek aan een winkel mag ook maar 30 minuten duren.

Het toegelaten aantal mensen op evenementen wordt teruggeschroefd tot 100 mensen binnen en 200 mensen buiten. Tot nu toe stond die grens op 200 mensen binnen en 400 mensen buiten. Op deze evenementen moet een mondmasker worden gedragen.

Telewerken wordt opnieuw sterk aanbevolen.

Net als in de cafés en restaurants moeten aanwezigen nu ook bij sportlessen en wellnesscentra hun gegevens achterlaten om de contactopsporing te vergemakkelijken.

(Fausto by Tagtik/Picture: Pixabay)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren