Tagtik

De beste remedie tegen een kater

Het was een ongewone oudejaarsavond, daar is iedereen het over eens. Toch blijven enkele tradities ook dit jaar overeind staan en te diep in het glas kijken hoort daar voor heel wat mensen bij. Of u nu net wakker bent of al even tegen de hoofdpijn vecht op de eerste dag van het nieuwe jaar, we zetten hier snel even de beste tips tegen een kater op een rijtje voor u.

Eieren voor de lever
U overweegt misschien vandaag om een eitje te eten? Da's een uitstekend idee! Eieren zijn immers rijk aan het aminozuur cysteïne, een stof die je lever wanhopig nodig heeft om de alcoholenzymen lik op stuk te geven.

Blijven drinken, maar geen alcohol!
Het is noodzakelijk dat u voldoende hydrateert, naast het klassieke water kan u ook opteren voor kokoswater, verse gemberthee, pepermuntthee, een isotone of hypotone sportdrank, of vochthoudend voedsel zoals watermeloen, komkommer, selder en tomaten. Ook een gemberthee is een goed idee daags nadat u er stevig hebt ingehangen. Gember helpt immers tegen maag- en darmklachten en stimuleert de spijsvertering. Gember ontspant de spieren en versnelt de voedselvertering. Goed tegen oprispingen, krampen, opgeblazen gevoel, braakneigingen, reisziekte en winderigheid. Ook bij voedselvergiftiging en diarree is gember een nuttig kruid.

En wat met die verschrikkelijke adem?
Wel, we hebben goed nieuws voor u. Gemberthee is ook voor die stinkende adem een goede oplossing. Het bevat immers gingerol; deze stof maakt een enzym aan dat zwavelhoudende deeltjes in de mond aanvalt. Hierdoor verdwijnt snel die slechte adem! Ook ideaal na het eten van voedsel met een onaangename nasmaak zoals look, koffie …

Rust op 1 januari
Je lichaam heeft tijd nodig om te herstellen van de grote sloten alcohol die je tot jou hebt genomen. Doe het daarom rustig aan op die eerste dag van het jaar, rust en slaap tot u voldoende herstelt bent. Vermijd tevens stevige inspanningen en probeer niet te veel het felle zonlicht op te zoeken.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren