Tagtik

Canvas kiest pas volgend jaar voor Chernobyl

Geen HBO-reeks die momenteel meer over de tongen gaat dan 'Chernobyl', een mini-dramaserie over de kernramp nabij de gelijknamige Oekraïense plaats in 1986. Bij de ramp met een kernreactor kwamen volgens een rapport van Greenpeace zo'n 200.000 mensen om het leven. De miniserie van het Amerikaanse HBO wordt rond deze dramatische gebeurtenis geweven en valt nu enorm in de smaak.

De reeks 'Chernobyl' is razend populair over de hele wereld en heeft volgens IMDB inmiddels Breaking Bad van de troon gestoten als beste serie ooit.

Ook in ons land wordt de reeks fel besproken. Canvas heeft daarom de uitzendrechten gekocht van deze ophefmakende vijfdelige HBO-reeks. De reeks wordt vanaf april 2020 uitgezonden op Canvas, net in de periode waarin de ramp plaatsvond (26 april).

Door de serie wordt de streek van Tsjernobyl met 30 tot 40% meer toerisme geconfronteerd. Dat is goed nieuws voor het toerisme ter plaatse, toch gedraagt niet elke bezoeker van de site zich even respectvol. Zo storen heel wat mensen zich aan de vele Instagram influencers die er naartoe gaan enkel en alleen om foto's en bijgevolg likes te scoren, en daarvoor gaan ze soms zelfs uit de kleren. Ze lijken zich niets aan te trekken van het menselijk en natuurlijk drama dat zich op die plek meer dan dertig jaar geleden heeft afgespeeld.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren