Tagtik

Brusselse spruitjes leiden in de VS tot vaccinatie

Een man die niet wou gevaccineerd worden tegen covid-19, liep een dokter tegen het lijf aan de bar van een restaurant in Gainesville, Florida. De man was heel wantrouwig en geloofde niet dat het vaccin werkt. Toen hij het restaurant verliet, was hij echter overtuigd en van plan om zijn eerste coronaprik te krijgen.

Het gesprek tussen Mark Hall en dokter Duane Mitchell startte met Brusselse spruitjes. Mark vond Duane's keuze als appetizer immers niet smakelijk. 'Dat klinkt verschrikkelijk. Neen danku', grapte Mark de man naast zich op restaurant toe. De spruitjes brachten de mannen samen en leidden vervolgens tot een diepgaand gesprek van wel drie uur lang over coronavaccins.

'Wat denk je van het coronavaccin?', vroeg Mark nadat Duane vertelde dat hij een onderzoeker was die ziektes bestudeert aan de universiteit van Florida. Dokter Duane zei dat hij in de kracht van het vaccin gelooft en dat hij ook zelf gevaccineerd is. Mark Hall was echter niet van plan om achter een coronaprik te gaan. De wantrouwige Mark repliceerde dat hij heel wat informatie heeft opgezocht, maar dat zijn voornaamste vragen nog steeds onbeantwoord zijn. 'Wat volgde was een echte pingpongmatch', doet de 50-jarige dokter zijn verhaal in The Washington Post. 'Het was duidelijk dat Mark heel sceptisch stond tegenover het coronavaccin, en dat hij met nog heel wat vragen zat.' De dokter beantwoordde heel rustig het hele spervuur aan vragen van Mark. Op het einde van hun maaltijd wisselde de heren telefoonnummers uit. Mark grapte dat hij dan toch gevaccineerd wou worden, maar enkel als dokter Duane de prik zou zetten.

Dokter Duane Mitchell liet zich dit geen tweemaal zeggen en stuurde diezelfde avond nog een sms-berichtje naar zijn nieuwe vriend met daarin de datum en het tijdstip van een afspraak in zijn ziekenhuis. Vijf dagen na hun eerste ontmoeting, kreeg Mark zijn eerste dosis met het coronavaccin toegediend. 'Het lijkt erop dat ons gesprek duidelijk een verschil heeft gemaakt', vertelt een zichtbaar trotse dokter Duane The Washington Post.

Nog meer dan de helft van de Amerikaanse bevolking is nog niet volledig gevaccineerd tegen covid-19.

(Skwadra by Tagtik/Source: The Washington Post/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren