Tagtik

Bosnische hooligans bezetten radiostation na kritiek

Uit onvrede met een bericht in het nieuws van Radio Sarajevo heeft een supportersgroep van FK Sarajevo vrijdagavond de radiostudio bezet.

De hooligans dwongen de journalisten een nieuwsbericht van de website te verwijderen. De fans van voetbalclub FK Sarajevo waren boos dat Radio Sarajevo een nieuwsitem had gewijd aan een voetbalfan die vijf jaar cel had gekregen nadat hij in Wit-Rusland was betrapt op cocaïnebezit. De man zou 0,16 gram cocaïne bij zich hebben gehad, dus minder dan 1 gram.

De fans van FK Sarajevo bedreigden de medewerkers van het radiostation. Ze zeiden dat ze de journalisten en hun familie iets zouden aandoen als het bericht niet verwijderd zou worden. De actie duurde maar liefst tweeënhalf uur. De Bosnische politie arresteerde twee mensen. Ze worden beschuldigd van het bedreigen van de veiligheid van de medewerkers.

"We beschouwen deze brutale aanval als een onaanvaardbare aanval op de media en de vrijheid in Bosnië-Herzegovina", zei een vertegenwoordiger van het radiostation in het Bosnische tv-journaal. "We roepen al onze collega's op ons als één man te steunen."

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren