Tagtik

Bestuurder zet overleden passagier aan stuur na ongeval

Bij een verkeersongeval nabij de Franse stad Toulouse, had een autobestuurder er werkelijk alles voor over om maar niet gestraft te worden.

Twee jonge twintigers trokken begin september met hun Renault Clio naar een feestje. Op weg naar de fuif vlogen ze echter door overdreven snelheid uit de bocht in Léguevin in de Haute-Garonne. De 21-jarige Axel overleefde het ongeval niet en was op slag dood. Zijn 20-jarige vriend die de wagen bestuurde, vond er niets beter op dan het dode lichaam van zijn vriend op de zitplaats aan het stuur te plaatsen en te doen alsof zijn vriend de wagen bestuurde en hij passagier was. De hulpverleners konden ter plaatse enkel nog maar de dood vaststellen van Axel die achter het stuur zat.

De politie kwam echter vrij snel achter het duivelse plan dat de twintiger bedacht had om aan zijn verantwoordelijkheden te ontkomen. Uit een toxicologisch onderzoek bleek immers dat de zogenaamde passagier dronken was op het moment van het ongeval. Tegelijkertijd bevestigde een autopsie uitgevoerd op het lichaam van het slachtoffer de twijfels van de speurders: de overleden jongeman reed niet op het moment van de botsing, maar zat op de passagiersstoel.

De politie confronteerde de echte bestuurder met hun bevindingen. Toen bekende hij dat hij inderdaad achter het stuur zat op het moment van het ongeval én niet zijn vriend. Afgelopen maandag werd hij in hechtenis genomen en aangeklaagd wegens onvrijwillige doodslag met verzwarende omstandigheden.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren