Tagtik

Besmet met het coronavirus? Hou dan je kat binnen

Het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) komt met een nieuw advies voor wie besmet is met het coronavirus of denkt ermee besmet te zijn en tegelijk ook een kat heeft: die kat moet eveneens in quarantaine en moet dus binnenblijven.

Volgens experts kunnen besmettingen overgaan van baasjes op hun katten en niet omgekeerd. Een besmette kat kan wel best binnenblijven, want die kat kan het virus wel doorgeven aan andere katten.

Viroloog Steven Van Gucht geeft bij Het Nieuwsblad zelfs het advies aan besmette baasjes om hun kat in een andere ruimte te laten verblijven: "Op die manier vermijd je zo veel mogelijk het contact tussen de patiënt en de kat, en is er minder kans dat het dier ook besmet raakt", zo zegt hij.

Honden blijken minder gevoelig voor het coronavirus, maar kunnen op een andere manier het virus verspreiden: "Honden zijn wel mechanische dragers: ze kunnen het virus meedragen op hun vacht. Als iemand hen aait, kunnen ze het wel degelijk doorgeven", aldus Jeroen Dewulf, hoogleraar aan de faculteit Diergeneeskunde van de UGent.

(Fausto by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Picture: Pixabay)

Fausto

Fausto

Ook dit kan u interesseren