Tagtik

Bart De Wever lacht met uitspraken Lachaert

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) moet eens goed lachen met het ultimatum dat Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert hem stelde. "Als u stil bent, hoort u mijn knieën knikken van de schrik.", grapt hij in Wakker op Zondag op de regionale zender ATV.

Drie jaar geleden, bij aanvang van de coalitievorming in Antwerpen, is besloten om in januari 2022 een socialistische schepen te vervangen door een van Open vld. Dat ultimatum om alles in gang te zetten loopt volgens Lachert morgen af. Liberaal Willem-Frederik Schiltz zou de nieuwe schepen voor Open vld in het Antwerps stadsbestuur worden. Een coalitie zonder Open Vld zou echter niet het einde van de wereld zijn, zo hint De Wever. Hij voelde zich na de vorming van een federale regering zonder N-VA ‘verraden’ door Lachaert.

De Wever noemt de hele affaire "absurd en nonsensicaal". "Lachart is diegene die hier ultimatums en eisen stelt. Het gaat niet om Lachaert, maar wel om meneer Schiltz. Ik heb hem laten weten dat we wel eens een koffie zullen gaan drinken als het ultimatum afgelopen is.", klinkt het bij De Wever.

"Ik ga mijn meerjarenbegroting maken en verder werken. Ik heb respect voor Claude Marinower, het is een moeilijke maar zeer correcte man. Zoals ik hem ken gaat hij tot de laatste seconde doorwerken.", aldus De Wever, die de indruk heeft dat de liberalen liever in de oppositie zouden zitten. "Dan moeten we gewoon de akte ongedaan maken. Ik haat dat ik in de kranten moet lezen dat er een crisis is in mijn coalitie.", besluit de Antwerps burgemeester. (Skwadra by Tagtik/Source: ATV)

Ook dit kan u interesseren